Predsjednik Sabora Jandroković primio izaslanstvo Mreže hrvatskih žena

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je izaslanstvo Mreže hrvatskih žena predvođeno predsjednicom Caroline Spivak.
Predsjednica i osnivačica Mreže hrvatskih žena Caroline Spivak predstavila je predsjedniku Jandrokoviću djelokrug rada i ciljeve Mreže.

Istaknula je kako ova platforma povezuje i umrežava ugledne žene hrvatskog podrijetla diljem svijeta te ih dodjeljivanjem nagrada „Utjecajne hrvatske žene“ i „Buduća liderica“ potiče na daljnji angažman i doprinos društvenom razvoju. Predsjednik Jandroković pohvalio je činjenicu da Mreža kroz svoje djelovanje nadahnjuje hrvatske žene svugdje u svijetu te im pomaže u ostvarivanju njihovih potencijala. Podcrtao je i kako se kroz rad Mreže na dodatan način povezuje Domovina s hrvatskom zajednicom u inozemstvu, što zasigurno doprinosi i očuvanju hrvatskog identiteta.

Članice Mreže zahvalile su predsjedniku Jandrokoviću na prihvaćenom pokroviteljstvu nad 7. međunarodnom konferencijom Mreže hrvatskih žena pod nazivom „Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal!“, koja će se održati 8. ožujka 2024. u Zagrebu. Tom prilikom bit će uručene dvije nagrade „Buduće liderice“ te 24 nagrade „Utjecajne hrvatske žene“, a među laureatkinjama u toj kategoriji ove godine je i zastupnica u Hrvatskom saboru Marijana Petir.

Uz čestitke svim nagrađenima, predsjednik Sabora zaključno je zahvalio predsjednici Spivak i članicama Mreže na kontinuiranom poticanju hrvatskih poduzetnica, znanstvenica, umjetnica te brojnih drugih žena da svojim djelovanjem nastave obogaćivati Hrvatsku i svijet.

 

Credit: Hrvatski Sabor

 

Published on March 7, 2024